Friskvård

Friskvård

Med friskvård means att hålla hunden i så god kondition och med så bra muskler som möjligt. Jag som Canineopat jobbar med undersökning och behandling av din hund i syfte att lindra, bota men också förebygga sjukdom eller skada.

Vi använder våra hundar mer och mer både inom olika tävlingsgrenar, inom jakten och i arbetet. Vi sätter upp höga mål och förväntar oss en hel del av våra fyrbenta vänner. All den ökade fysiska aktiviteten kräver också att våra hundar är i god form. Vilket kräver mer friskvård.


Med hjälp av friskvård i olika former så som massage, konditionsträning, kolla igenom muskelstatusen på sin hund så hjälper vi hunden att förebygga skador och få ett längre och friskare arbetsliv.


Hundar är experter på att kompensera en skadad del på kroppen så att den ska kunna fortsätta att jobba. Detta leder ofta till en sekundär skada och gör att själva ursprungsproblemet blir svårare att bli av med.

Lär man sig att ha koll på sin hunds kropp och reaktioner tex hur den går och hur den står så ser man också snabbt om något är fel.

Det är också viktigt att få sin hund undersökt för att i god tid kunna mjuka upp hårda och stela muskler och där med förebygga skador på hunden.


Jag hjälper er att sätta ihop ett träningsprogram för att optimera er hunds förutsättningar. Det kan handla om allt från att träna upp balansen, konditionen, få jämnare muskler på kroppen eller öka muskelmassan.


En rekomendation är att få sin sällskapshund undersökt av en Canineopat en gång i halvåret. För att ha koll på hur kroppen mår och för att förebygga att skador kommer. Det är även ett bra sätt att hålla nere eventuella veterinärkostnader.

För den tävlande och arbetande hunden rekomenderas att få den igenom känd en gång i kvartalet, gärna en gång i månaden under tävlingssäsongen. På så sätt minskar du risken för skador och ökar chansen att hunden ska hålla längre i arbetet.

Jakthunden mår bra av att bli kollad före, under och efter jaktsäsongen. På det sättet kan man bättre förebygga sträckningar och andra muskulära skador