Dogparkour

Dogparkour

Datum:  Torsdagar 11/5, 18/5, 25/5, 1/6

Tid: 17.00 - 18.30

Antal platser:  6st

Vart: Kursen är helt förlagd utomhus. Platser vi kommer vara att träna på är Kristianstad, Kjugekull & Åhus.

Pris: 1495 kr.


Sporten går ut på att genom olika övningar stärka din hunds muskler, balans, smidighet, kroppskontroll och självkänsla. Du lär dig att hitta olika hinder i din omgivning där du tillsammans med din hund kan göra olika trix beroende på vad du vill stärka på hunden.


Det är en rolig och enkel träningsform som går att individanpassa så att den passar alla hundar. Det spelar ingen roll om din hund är ung eller gammal, stor eller liten, har en skada eller är överviktig, alla kan träna dogparkour.


Dogparkour kan även hjälpa de hundar som har problem vid hundmöten, de som är ljudkänsliga eller har andra rädslor som dom ställs inför under promenaderna.

Genom att den får andra saker att tänka på när dessa ”läskiga” saker inträffar.

Det hjälper även dig som ägare att stärka kontakten mellan dig och din hund under promenaden samt att få en hund som är mer fokuserar på sin ägare.

Kursen varvar teori med praktik så att du på bästa sätt lär dig de olika momenten och hur dem på olika sätt kan läras in.

Vi kommer börja med grunderna för att efter hand öka svårighetsgraden på övningarna eller hindrena.


Teorin kommer att skickas ut till dig via mail och sen har vi en gemensam facebookrgupp som vi kan diskutera vidare i. Du kommer få en inbjudan till gruppen några dagar innan kursen börjar. 

Under teorin går vi igenom dogparkour, hur man tränar säkert och vad man har att ta hänsyn till.  Du kommer att lära dig hur du tränar just din hund på bästa sätt!

På träffarna går vi igenom teorin och börjar med att tränar in övningarna som vi sedan praktisera på promenaden.

Promenaderna kommer att varvas med att vara inne i Kristianstad för att få träna i stadsmiljö och ute på Kjugekull för att få träna i skogsmiljöl, bland annat.  Vi tränar in övningar som du enkelt kan göra i vardagen. 

Allt för att du efter kursen ska kunna fortsätta att träna hemma under  dina vardagliga promenader.Det finns inga kunskaps krav för dig som vill gå kursen eller på din hund. Kom som ni är och anpassa träningen efter det. Det bästa med dogparkour är att det är en rolig träningsform som är väldigt uppskattad av hundarna. Man kan göra det hur enkelt som helst eller så svårt att det blir en riktig utmaning.


Säkerheten är viktig när vi tränar dogparkour därför sker all träning med hunden i sele. Detta för att vi ska kunna stötta och hjälpa våra hundar på bästa sätt.


Kursen passar alla hundar!

 

Få tips om roliga och givande övningar att berika vardags promenaderna med


Genom att träna dogparkour stärker du kontakten mellan dig och din hund under promenaden. Du får en hund som är mer fokuserar på sin ägare.

En kurs för dig som vill göra något kul ihop med din hund


 
 
 
 
 
 
 
 

Anmälan:

Görs via formuläret intill eller skickas till info@hundfitness.se

Ange ditt namn, adress och telefonnummer. Skriv med din hunds namn, ras, ålder och om den har ett specifikt problem som du vill ha hjälp med.

Efter att du skickat in en anmälan kommer det inom 24 timmar en bekräftelse till din e-postadress tillsammans med en faktura på kursavgiften. När du betalat kursavgiften är din anmälan komplett. Anmälan är bindande.