Berikningsdag


Berikningsdag

- Med upplevelsetorg

Berikningsdag


Vi kommer att starta helgen med en föreläsning om berikning, det blir en smygstart inför vad som komma skall under söndagen. Vi går igenom vad berikning betyder och hur vi kan skapa förutsättningar för våra hundar att ”få utöva” berikning. Vi kommer att prata om skillnaden mellan aktivering och berikning. Bland annat kommer vi komma in på foder, jakt, miljö och rörelse-berikning.


Där efter blir det en heldag full med aktiviteter. Ni kommer att få lära er att leka på er hunds sätt, ni kommer få bjuda era hundar på en annorlunda måltid och göra en analys av utfodringen. Det kommer också vara en balansbana med massa utmanande grenar för era hundar. 


Allt avslutas med ett varv på vårt upplevelsetorg. Där kommer hundarna att få testa på läskiga och roliga uppgifter samt skrämande, spännande och härliga dofter. 


Ni kommer märka hur vi genom berikning kan lära oss en massa nya saker om våra hundar. Hur det stärker dem och hur dom får möjlighet att "hitta" sig själva. Genom att lära oss detta så kommer vi att ha chans till många roliga upplevelser med våra bästa vänner och få fram / förstå deras individualitet mycket  mer. 


Kursen passar alla hundar! 

Datum: 15/10

Tid: 10.00 - 16.00

Antal platser:  6st

Vart: Söndraby, 2 mil från Kristianstad

Adress: Söndrabyvägen 45

Pris: 700:-


Ingår i priset även vår online föreläsning om Berikning "vad gör det (jag) för min hund".

Fredag 13/10 kl 19.00.


Schema för dagen

Vi börjar dagen med lek:

Vad är skillnad på lek och berikning. När blir leken berikning.

Vi ställer oss frågor som hur leker min hund?  Hur leker den helst? Vad leker den?

Vi får igång alla hundar till någon form av lek det gäller bara att se hur individen leker.


Där efter fortsätter vi med foderberikning:

Hur ser en berikad måltid ut? Vad kan man ha i den? Vad tror du din hund kommer äta först och vad kommer den att lämna? Hur äter din hund när matskålen helt plötsligt blir mer intressant? Märker du någon skillnad?

Vi går igenom olika sätt att utfodra hunden och vad som är viktigt att tänka på så att inte måltiden blir en tid av frustation.


Eftermiddagen fortsätter med rörelseberikning:

Vad är skillnaden på berikning i balansträningen och på vad som är muskelträning? Hur kan balansträning bli berikning? Vad för övningar kan jag göra med min hund för att stimulera den? Vi kommer att jobba halva gruppen åt gången och här kommer ni att få testa balansbanor och träna in övningar för att öka kroppskontrollen.


Inspireras av vårt roliga och känslosamma upplevelsetorg:

Här blandar vi in just den berikningen som din hund väljer. Det kommer vara olika stationer där din hund får valmöjligheten till att få fram sin jaktkänsla, rädsla, glädje, lek, nyfikenhet.
Testa att sno godiset från läskiga ballongen, gå fram till rådjuret, hur reagerar din hund på utmaningar med vatten, hur kul tycker den att kanindoft är, m.m.

 

Kursens innehåll:


  • Online föreläsning om Berikning
  • Lek/Jakt - Berikning
  • Foder - Berikning
  • Rörelse - Berikning
  • Upplevelsetorg - Få utlopp för alla känslor eller just den känslan din hund väljer. 
 
 
 
 
 
 
 

Anmälan:

Görs via formuläret intill eller skickas till info@hundfitness.se

Ange ditt namn, adress och telefonnummer. Skriv med din hunds namn, ras, ålder och om den har ett specifikt problem som du vill ha hjälp med.

Efter att du skickat in en anmälan kommer det inom 24 timmar en bekräftelse till din e-postadress tillsammans med en faktura på kursavgiften. När du betalat kursavgiften är din anmälan komplett. Anmälan är bindande.