Dog Parkour weekend


Dog Parkour

weekend

Datum: 28/3 - 29/3

Tid: 10.00 - 16.00

Antal platser:  10st

Vart: Fjälkinge, 10 km utanför Kristianstad

Pris: 1300kr 


Sporten går ut på att genom olika övningar stärka din hunds muskler, balans, smidighet, kroppskontroll och självkänsla. Du lär dig att hitta olika hinder i din omgivning där du tillsammans med din hund kan göra olika trix beroende på vad du vill stärka på hunden.


Det är en rolig och enkel träningsform som går att individanpassa så att den passar alla hundar. Det spelar ingen roll om din hund är ung eller gammal, stor eller liten, har en skada eller är överviktig, alla kan träna dogparkour.


Dogparkour kan även hjälpa de hundar som har problem vid hundmöten, de som är ljudkänsliga eller har andra rädslor som dom ställs inför under promenaderna.

Genom att den får andra saker att tänka på när dessa ”läskiga” saker inträffar.

Det hjälper även dig som ägare att stärka kontakten mellan dig och din hund under promenaden samt att få en hund som är mer fokuserar på sin ägare.

Dogparkour

Under helgen varvar vi teori med praktik så att du på bästa sätt lär dig de olika momenten .

Vi kommer börja med grunderna för att efter hand öka svårighetsgraden på övningarna eller hindrena. Alla övningar går att anpassa efter individen och vilken nivå man är på.

Efter helgen ska du och din hund kunna grunderna i Dog Parkour och även gått igenom hur ni tillsammans kan jobba vidare med svårare utmaningar.  


Kursen är uppdelad på teori, övningar inomhus och utomhus. Under teorin går vi igenom dogparkour, hur man tränar säkert och vad man har att ta hänsyn till.  Du kommer att lära dig hur du tränar just din hund på bästa sätt!


Vi tränar in övningar som du enkelt kan göra i vardagen. 

Allt för att du efter kursen ska kunna fortsätta att träna hemma under  dina vardagliga promenader.Det finns inga kunskaps krav för dig som vill gå kursen eller på din hund. Kom som ni är och anpassa träningen efter det. Det bästa med dogparkour är att det är en rolig träningsform som är väldigt uppskattad av hundarna. Man kan göra det hur enkelt som helst eller så svårt att det blir en riktig utmaning.


Säkerheten är viktig när vi tränar dogparkour därför sker all träning med hunden i sele. Detta för att vi ska kunna stötta och hjälpa våra hundar på bästa sätt.


Kursen passar alla hundar!

 

Dog Parkour weekend

Lördag: 

Vi lär oss grundövningarna i Dog Parkour och pratar om hur vi tränar säkrast för att minska skaderisken. Vi går igenom vilka muskler som tränas i de olika övningarna och vilka övningar som boostar självförtroendet på hunden. Vi kommer testa olika sätt att lära in på för att hitta just det sättet som passar er bäst. Det blir gemensam parkour promenad i både park och stadsmiljö. Dagen avslutas med gemensam middag för dem som vill. 


Söndag:

Nu börjar vi utmana oss själva genom att öka svårigheten. Vi tränar på att lita på våra hundar i de olika övningarna samt tränar in nya roliga ”trix”.

Bland annat blir det gemensam parkour promenad med korv grillning på vackra Kjugekull. 

(Passar de som redan gått igenom grundövningarna och vill lära sig mer)


Passa på att göra något annorlunda och roligt tillsammans med din hund.

Det blir en helg att träffa härligt hundfolk och att träna hund ihop. 


Få tips om roliga och givande övningar att berika vardags promenaderna med


Genom att träna dogparkour stärker du kontakten mellan dig och din hund under promenaden. Du får en hund som är mer fokuserar på sin ägare.

En kurs för dig som vill göra något kul ihop med din hund


 
 
 
 
 
 
 
 

Anmälan:

Görs via formuläret intill eller skickas till info@hundfitness.se

Ange ditt namn, adress och telefonnummer. Skriv med din hunds namn, ras, ålder och om den har ett specifikt problem som du vill ha hjälp med.

Efter att du skickat in en anmälan kommer det inom 24 timmar en bekräftelse till din e-postadress tillsammans med en faktura på kursavgiften. När du betalat kursavgiften är din anmälan komplett. Anmälan är bindande.