Så går det till

Så går det till

För att jag som Canineopat ska kunna lägga upp så bra behandlingsplan som möjligt för er hund så krävs det en noggrann genomgång. När ni kommer till mig för första gången så sätter vi oss ner och går igenom er hunds historik. Finns där någon sjukdom? Äter den någon medicin? Har din hund haft någon allergi? Har den någon skada? Har den haft någon tidigare skada? När slutade den att hoppa upp i soffan? När slutade den att själv hoppa ut ur bilen? När började tassen att peka inåt när den går? När började benet åka ut till sidan när den sitter?


Då vi har pratat igenom allt som kan tänkas vara relevant om hunden så börjar jag med att känna igenom den, jag gör en palpering. Jag känner på hundens muskler och leder, ser om om där finns några svullnader eller avvikelser. Det kan vara en hacka muskel, en öm led eller att hunden ger någon form av reaktion när jag känner över den.


Efter det går vi ut och då vill jag ser hur hunden rör sig. Jag ber dig att gå på en rak sträcka med din hund så att jag kan ser hur den bland annat fördelar vikten, vinklar benen, mm.


Därefter läggs alla fynden ihop och behandlingen kan påbörjas.

Massage, el och vibrationsplatta är det jag använder mig av i behandlingen.


Sen får ni tips och råd på hur ni kan träna upp de muskler som behövs. Ofta kan det vara bra och räcka väldigt långt med några övningar som man kan göra hemma med sin hund. Enkla övningar som fungerar bra att göra på den dagliga promenaden.


Inför ett besök


Se till att hunden är rastad

Hunden bör inte ha ätit precis före besöket

Har ni journaler från veterinären som kan vara av betydelse så ta med dem.

Efter en behandling


Hunden kan bli väldigt trött.

Viktigt att hunden har tillgång till vatten.

Hunden behöver ta det lugnt 1-2 dagar efter en behandling.